Over Romkje

Romkje is een nuchtere Friezin. Ze houdt van de natuur, verdiepte zich in natuurvoeding, maar werd uiteindelijk psychodynamisch therapeut.

Romkje: ‘Zeven jaar geleden vertrok ik samen met mijn man naar Australië. Het avontuur tegemoet. Zijn droom achterna. We hadden het goed: woonden er prachtig, genoten van de natuur. Maar er knaagde iets. Verlangen naar thuis. Ik wilde plannen maken en mijn verleden ontdekken.

Terug naar onze roots

We kwamen terug naar onze roots, naar Gaasterland (Frl). Ik wilde worden wie ik was. Inmiddels was ik moeder geworden en getrouwd. Ik rondde eerder de opleiding voor maatschappelijk werkster af en had ook ervaring, maar hoe kon ik ‘mezelf helpen’? Ik volgde therapieën om te ontdekken wat ik eigenlijk wilde. 

Terug naar de basis was de weg. Waar kom je vandaan. Wie ben je. Ik had me er jarenlang tegen verzet. Maar ik leerde er in meebewegen, het niet weg te stoppen. Ik werd sterk juist door mijn ervaringen. 

Met die kracht begon ik aan de opleiding Psychodynamisch therapeut. Psychodynamische therapie is een verdiepende en oplossingsgerichte therapie. Wat mij betreft echt de meest effectieve manier van therapie omdat het probleem bij de kern wordt aangepakt.

Psychodynamisch therapeut

En dat is wat ik nu ben: psychodynamisch therapeut. Ik woon in Gaasterland op een prachtige plek omringt met bomen. Een heerlijke plek om stil te kunnen worden. Mijn man legde er een natuurgebied aan met een heuvel. Dát is mijn favoriete plek; de weidsheid, de ruimte en de natuur brengt me terug naar mijn kern.  Het is ook een geliefde plek voor de kinderen. Die roetschen graag van de heuvel. 

Al mijn ervaringen en inzichten zijn de bagage op mijn levenspad. Ik ben thuis met een goed gevulde koffer.’

Opleidingen en cursussen:

  • Afgestudeerd Maatschappelijkwerk en dienst verlening Noordelijke hoge school Leeuwarden

  • Psychodynamisch therapeut aan de Academie voor Psychodynamica Scherpenzeel (lopend)

  • Yin Yoga teacher training (AALO)

  • HBO voedingsdeskundige (CIVAS)

  • Certificaat zwangerschap en voeding

If your compassion does not include yourself, it is incomplete

Buddha

Harichsterdijk 54 - 8571 RM Harich 

Tel: 0613717537 - Mail: info@roots-psychodynamischetherapie.nl

2019 - door Davey Moons, Start je Praktijk​